Showing 1–24 of 33 results

DANTELĂ BRODATĂ

Dantela brodată este o dantelă confecționată folosind acul. Pe site-ul nostru vei găsi bandă dantelă brodată metraj pentru rochii și alte articole vestimentare, cu modele elegante de broderie cu flori și aplicații cu ștrasuri sau perle, precum și dantelă brodată cu pietre sau mărgele.

Dantela Brodata

Banda Fluturi Cu Perle

27.99 lei TVA INCLUS
38.68 lei TVA INCLUS

Dantela Brodata

Banda Cu Fluturi

24.99 lei TVA INCLUS
15.47 lei TVA INCLUS
46.41 lei TVA INCLUS

Dantela Brodata

Dantela 8.5 cm, H4532-31

61.88 lei TVA INCLUS
46.41 lei TVA INCLUS
149.99 lei TVA INCLUS
108.29 lei TVA INCLUS
77.35 lei TVA INCLUS
116.03 lei TVA INCLUS
61.88 lei TVA INCLUS

Cum se face dantela brodată

În prezent există mai multe tehnici pentru a obține acest tip de dantelă. Însă, în trecut, singurele echipamente și materiale folosite pentru a obține dantela brodată erau un ac, un fir pentru a coase sute de ochiuri mici și o foarfecă.

Dantela brodată pentru rochii își are originea în secolul XVI-lea în Italia și se obținea prin tehnica Reticello. Acestă tehnică este considerată punctul de mijloc în evoluția dantelei de la broderie la dantelă. Pentru a coase un reticello se scoteau din teșătură anumite fire iar golurile erau întărite prin cusături de fundal sau broderii transparente. De la broderiile transparente pe fundal, tehnica a evoluat și astfel s-a creat metoda punto in aria, care nu mai are un fundal textil, ci este lucrat pe un fundal rigid (hartie sau piele) care ulterior se scoate și astfel se obtine o dantela.


Chiar dacă există și alte tipuri de dantele ce pot fi făcute mult mai rapid sau prin tehnici mai ușoare, mulți designeri consideră că dantela brodată este cea care ridică dantelăria la nivel de artă.

Aceasta este disponibilă în mai multe culori: neagră, albă, roz sau chiar dantelă brodată metraj roz.


RECOMANDĂRI DANTELĂ BRODATĂ METRAJ

DANTELĂ NEAGRĂ BRODATĂ

DANTELĂ NEAGRĂ BRODATĂ

 

DANTELĂ ALBĂ BRODATĂ

DANTELĂ ALBĂ BRODATĂ

 

DANTELĂ BRODATĂ CU PIETRE

DANTELĂ BRODATĂ CU PIETRE

DANTELĂ BRODATĂ CU MĂRGELE

DANTELĂ BRODATĂ CU MĂRGELE

BANDĂ DANTELĂ BRODATĂ METRAJ ROZ

BANDĂ DANTELĂ BRODATĂ METRAJ ROZ