Cauți ată de cusut?
Ața de cusut este esențială pentru orice creație vestimentară. La noi, găsești ață pentru întrebuințări diverse: ață mașina de cusut, ață industrială, elastică, metalică, transparentă, ață de brodat, mouline sau pentru surfilat.
Ață colorată pentru toate proiectele tale
Prin diversitatea de culori, ața de cusut de la Saturn Accesory se potrivește perfect hainelor sau produselor la care lucrezi. La noi vei găsi ață colorată – de la ață roșie la ață aurie sau argintie, până la clasica ața albă sau neagră.
O ață de cusut de calitate
Cum recunoști o ață de cusut de calitate? Cel mai bun test este să încerci să o rupi. În plus, ea ar trebui să reziste ulterior spălărilor repetate și a presiunii puse de greutăți sau de mișcări repetate.
Ața de cusut de la Saturn Accesory rezistă cu succes tuturor testelor de calitate.
- Este rezistentă și nu se rupe la viteze mari de coasere;
- Oferă consistență în cusăturile formate și nu se sar cusături;
- Are un nivel înalt de rezistență la frecare;
- Are o suprafață netedă și trece cu ușurință prin ghidajele mașinii de cusut.
De altfel, pentru proprietățile sale deosebite, ața de cusut GFT Yarn este certificată Oeko Tex Standard 100.
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ata de cusut
Ața de cusut - scurt istoric
Ața este confecționată din lână, mătase, bumbac sau alte substanțe fibroase secționate transversal și se folosește pentru țesături, textile sau alte materiale. Cuvântul ață este moștenit din limba latină, respectiv de la cuvântul acia.
Ața este o unealtă universală care se găsește atât în fabrici și croitorii, dar și în sertarul oricărei gospodine.
Ața de cusut are o lungă istorie, cunoscând o serie de transformări de-a lungul timpului.
Oamenii au folosit ața încă din perioada preistorică. Pe atunci, ea era făcută din fâșii de piele și era folosită pentru a coase haine din blană. Ulterior, în anul 7000 îen, a fost confecționată ața de bumbac în Mexic.
Egiptenii obțineau ața folosind fibrele plantelor, lâna și părul animalelor domestice. În aceeași perioadă, tot egiptenii au început să folosească bumbacul pentru obținerea aței. Însăși Cleopatra purta rochii din cel mai bun bumbac din valea Nilului Egiptean.
Chinezii au creat au creat tehnica obținerii firelor de mătase din coconii viermilor de mătase în anul 350 î.e.n. Deși secretul acestei tehnici a fost ținut pentru mult timp în China, în secolul V, doi călugări au dus secretul în afara Chinei, la Roma. De acolo s-a răspândit în întreaga lume.
În 1884 a fost creată pentru prima oară mătasea artificială, iar în 1891, mătasea artificială a fost produsă la scală industrială. Ulterior, termenul de „mătase artificială” a fost redenumit „rayon”.
În 1894 au fost create fire și țesături din vâscoză. În 1913, chimiștii germani au fabricat fibre textile din clorură de vinil. În 1931 Heinrich Pabst, Hermann Hecht și Emil Hubert au tors prima fibră de textil sintetic din policlorură de vinil. Această evoluție a fost marcată ca anul nașterii fibrelor chimice.
În 1941 au fost inventate fibrele de poliester de chimiștii britanici J. R. Whinfield și J.T. Dickson. Dar, abia în 1955 începe producția efectivă sub licență a firelor de poliester.
Te-ar putea interesa și alte produse Saturn Accesory
Benzi elastice Ață de cusut Arici (velcro, scai) Cheițe, cursori Închizători, reglaje Pene struț Pene cocoș Pene lebădă Pene porumbel Franjuri Nasturi cu perle Nasturi cu ștrasuri Catarame cu pietre Accesorii decorative Tulle Benzi decorative Lanțuri / Perle Dantelă bumbac Dantelă brodata Dantelă chantilly Dantelă brodată pe tull